Βιβλιοπαρουσίαση

O Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Robert Fisher - O Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία, Εκδόσεις Οpera, σελ. 131

«ipotisΜια φορά κι έναν παλιό καιρό, σε μια πολύ μακρινή χώρα, ζούσε ένας ιππότης που περνιόταν για καλός, ευγενικός και στοργικός. Έκανε όλα αυτά που κάνουν οι καλοί, ευγενικοί και στοργικοί ιππότες.

Πολεμούσε εχθρούς που ήταν κακοί, τρισάθλιοι, μοχθηροί.........» Ένα μυθιστόρημα γραμμένο σαν παραμύθι, που μιλά κατευθείαν στην καρδιά όσων αποζητούν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή τους, μια απάντηση και μια διέξοδος στους φόβους, τις αγωνίες, τον πόνο και τη μοναξιά μας.

 

Ο ήρωας βρίσκει, κατά καλή του τύχη, έναν «δάσκαλο» που του υποδεικνύει τον τριπλό στόχο για την αναζήτηση της αλήθειας και την απαλλαγή από τη σιδερένια πανοπλία του: ησυχία, γνώση και θέληση-θάρρος.

Η πανοπλία λειτουργεί σαν ένας «αμυντικός μηχανισμός» ως προς τον ίδιο τον εαυτό. Στοιχεία όπως «γνωρίστε τον εαυτό σας», «σπάστε τις αλυσίδες σας», «απαλλαγείτε από τις σιδηρόφρακτες πανοπλίες που το σύστημα σας έχει επιβάλλει να φοράτε», οδηγούν τον Ρόμπερτ Φίσερ να δημιουργήσει μια ταξιδιωτική περιπέτεια που οδηγεί τον αναγνώστη στο «γνώθι σαυτόν».