Βιβλιοπαρουσίαση

Οι Επιστολές της Έλενας Ρέριχ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Έλενα Ρέριχ, Οι Επιστολές της Έλενας Ρέριχ, Τόμος Γ, Εκδόσεις Κέδρος σελ. 608

roerich

Η Ρωσίδα Έλενα Ιβάνοβνα Ρέριχ ( 1879 – 1955) υπήρξε μια ξεχωριστή φυσιογνωμία στο χώρο της διανόησης, αφιέρτωσε τη ζωή της ζωή της στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Πολυπράγμων, οξυδερκής με εξαιρετική καλλιέργεια και ευρύτητα σκέψης, όπως φαίνεται μέσα από τα κείμενα της, μπόρεσε ν’ αναπτύξει μια βαθιά θεώρηση ζωής, στηριζόμενη στη διαρκή αναζήτηση της αλήθειας και στην αγάπη για δημιουργική εργασία.

 

Η κίνηση των γυναικών, οι κοσμολογικές αναζητήσεις, η Ζωντανή Ηθική, είναι κάποια από τα βασικά θέματα που μπορούν θέματα που μπορούν να βρεθούν στις διεισδυτικές επιστολές της προς φίλους και συνεργάτες. Μέσα από της επιστολές της ο αναγνώστης θα ανακαλύψει το όραμα της συγγραφέας αλλάς και μια σημαντικής ομάδας ανθρώπων να καλοσωρίσουν ένα νέο τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων που αναδεικνύει την άφιξη μιας νέας εποχής που ευαγγελίζεται μια νέα ηθική.

Η αρχική έκδοση του βιβλίου αυτού κυκλοφόρησε στη Ρωσία το 1939 από την Λεττονική Εταιρεία Ρέριχ και αποτελεί κομμάτι αυτού που ονόμασαν πολλοί διανοητές εκείνης της εποχής Ζωντανή Ηθική.