Βιβλιοπαρουσίαση

Παγκόσμιοι Εξουσιαστές: Τα Μυστικά των Ισχυρών

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Νίκος Κανακάρης, Παγκόσμιοι Εξουσιαστές: Τα Μυστικά των Ισχυρών, Εκδόσεις Αρχέτυπο, Αθήνα 2004, σελ. 496

Τι συμworldβαίνει πραγματικά στις σημερινές δημοκρατικές κοινωνίες μας; Ποιοι καταδυναστεύουν και ελέγχουν τον πλανήτη;;; Σε αυτά και σε άλλα παρόμοια, αλλά τρομακτικής σημασίας ερωτήματα για το μέλλον μας, απαντά το βιβλίο του Νίκου Κανακάρη Παγκόσμιοι Εξουσιαστές, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπο.

Ο συγγραφέας αναφέρεται διεξοδικά στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι διάφορες λέσχες δύναμης, προκειμένου να επιβάλλουν τα σχέδια και τα συμφέροντά τους παγκοσμίως. Επίσης, με ποιον τρόπο η «παγκοσμιοποίηση» εξυπηρετεί τα συμφέροντα των διεθνών οργανισμών και των πολυεθνικών εις βάρος των λαών. Ακόμη διερευνάται η πραγματική διάσταση της τρομοκρατίας και πώς αυτή χρησιμοποιείται για να εδραιωθεί ο πλανητικός έλεγχος και η καταπάτηση κάθε ατομικής και πολιτικής ελευθερίας. Τέλος, προσπαθεί να φέρει στο φως τα «γιατί» και τα «πώς» των δύο τελευταίων πολέμων του Αφγανιστάν και του Ιράκ και να προβλέψει ενδεχομένως κάποιες από τις μελλοντικές εξελίξεις, λαμβάνοντας εύστοχα υπόψη του τη δράση του αποκαλούμενου «κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης», που ίσως καταφέρει να ανατρέψει τα σχέδια των «Παγκόσμιων Εξουσιαστών» για απόλυτη κυριαρχία.

 

Ένα βιβλίο για υποψιασμένους αναγνώστες και για εκείνους που αναζητούν τις αλήθειες πίσω από την «εικονική πραγματικότητα» των καιρών μας.

Ο Νίκος Κανακάρης γεννήθηκε στη Σύρο, όπου ζει και εργάζεται. Ασχολείται με τη φανταστική λογοτεχνία, τις εναλλακτικές θεωρίες, την ιστορία και τη μυθολογία. Είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού Strange και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί επίσης στα περιοδικά Ανιχνεύσεις και Άβατον, ενώ διηγήματά του έχουν φιλοξενηθεί στα ερασιτεχνικά περιοδικά Ανδρομέδα και Χωροχρόνος. Έχει μεταφράσει συλλογές διηγημάτων για τις εκδόσεις Terra Nova και συμμετείχε σε πολλά συλλογικά έργα των εκδόσεων Αρχέτυπο, από τo οποίo κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του: Μύθοι της Δημιουργίας (1999), Η Σκοτεινή Πλευρά της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (2001) και Αινίγματα της Αρχαιότητας (2002).