Βιβλιοπαρουσίαση

Tα Κάστρα της Ψυχής

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Lewis Spencer, Tα Κάστρα της Ψυχής, Εκδόσεις Ιάμβλιχος, Αθήνα 2004, σελ. 208

Ο αμpsyxhερικανός συγγραφέας Χάρβεϊ Σπένσερ Λιούις ερχόμενος στην Ευρώπη για επαγγελματικές ενασχολήσεις ήρθε για πρώτη φορά με τις ροδοσταυρικές δοξασίες και την εσωτερική φιλοσοφία. Το 1915 ίδρυσε στις Η.Π.Α. το Αncient Mystic Order of Rosae Crusis ( Amorc), θεωρώντας πως οι ρίζες του ανάγονται ευθέως στους Ροδόσταυρους του 17ου αιώνα. Έκανε σημαντικό αγώνα για την ανάπτυξη και την διάδοση του τάγματος που ίδρυσε πετυχαίνοντας να δημιουργήσει παραρτήματα στις περισσότερες χώρες του Δυτικού Κόσμου.

Στη συγκεκριμένη πραγματεία του εξερευνά την ιστορική, φιλοσοφική, και εσωτερική θεώρηση της Μετενσάρκωσης και αναλύει την δυνατότητα της συνείδησης να στραφεί σε έναν πιο ουσιαστικό προσδιορισμό. Στη γραφή του Σπένσερ η Μετενσάρκωση και το Κάρμα παύουν να είναι νεφελώδεις ανατολικές έννοιες και οριοθετούνται ως το εξελικτικό ταξίδι της ψυχής το οποίο λειτουργεί ως οδηγός για να αποκαλυφθούν τα βαθύτερα περιεχόμενα του ανθρώπινου όντος.

Με ένα μεστό και απόλυτα σαφή και κατανοητό λόγο παραθέτει πλήθος στοιχείων που βοηθούν τον αναγνώστη να αντιληφθεί τα διάφορα επίπεδα ανάπτυξης που μπορεί να κατακτήσει ο κάθε άνθρωπος, ακολουθώντας διαδοχικά στάδια εξέλιξης με απώτερο προορισμό την πνευματική του ολοκλήρωση.