config

Νέα-Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για πρόσφατες δημοσιεύσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις.
captcha 

'Ολα τα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας και Ανάπτυξης

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος"

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Σελήνη - Ζώδια

Cancer
Sun in Cancer
2 degrees
Aquarius
Moon in Aquarius
18 degrees
Waning Gibbous Moon
Waning Gibbous Moon
18 days old
Powered by Saxum

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

Ρεύματα Συνείδησης

Ο Άνθρωπος Σήμερα: Πλάνη και Διάκριση

Η Δημιουργική Σκέψη είναι το εφόδιο που έχουμε σαν ανθρώπινες υπάρξεις για να υπερβούμε τη γήινη-υλική πραγματικότητα και να αναπλάσουμε, να αναδημιουργήσουμε μια πιο εξυψωμένη νόηση ωθώντας την ύπαρξή μας και την πλάση ολάκερη σε μια πιο, Επί της Ουσίας, δημιουργική έκφραση.

Περισσότερα...

Ειρήνη: Η Επιτακτική Ανάγκη των Καιρών μας

Βαδίζοντας τον 21ο αιώνα, διαπιστώνουμε πως η ανθρωπότητα παραμένει γεμάτη διχασμό εκεί που λογικά θα έπρεπε να έχει επιτευχθεί ειρηνικά η ενότητα και η αδελφοσύνη των λαών, η αρμονία, η συνεργασία και η πόλωση σε ποιοτικότερο τρόπο ζωής και σκέψης. Διαπιστώνουμε, επίσης, πως ο πόλεμος, η έριδα σε ιδεολογικό και φυσικό επίπεδο όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε, αλλά αντίθετα εξελίχτηκε και εκσυγχρονίστηκε.

Περισσότερα...

Αγνές Σκέψεις

Υπάρχουν δύο είδη σκέψης. Το ένα γεννιέται από το συναίσθημα, μ' άλλα λόγια από την καρδιά, και το άλλο από το νου, που συγγενεύει με τη διανόηση. Η αυτοθυσία γεννιέται από την καρδιά και η Αδελφότητα χτίζεται πάνω σ' αυτήν.

Περισσότερα...

Σκεπτομορφές

Ο άνθρωπος γεννιέται με το δώρο του νου με την ικανότητα της σκέψης, με εκείνη την αντιληπτική δυνατότητα που τον βοηθά να αφομοιώνει συνειδησιακά τα εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα.

H Σκέψη είναι το Γέννημα της Δημιουργικής Συμπαντικής Δίνης
Η Σκέψη είναι Φως και Ακτινοβολία

Περισσότερα...

Αγάπη: Προέλευση - Εξάπλωση (Β' μέρος)

Στο πρώτο μέρος της αναφοράς μας εξετάσαμε τα είδη και τις μορφές της Αγάπης και πώς εκδηλώνονται, τον τρόπο έκφρασης μέσω των ενεργειακών ρευμάτων, τη δυνατότητα εξάπλωσης καθώς και τα «θαύματα» που μπορεί αυτή η εκδήλωση αγνής ενέργειας να επιφέρει τόσο στους ανθρώπους όσο και στο περιβάλλον μας. Σε αυτό το δεύτερο μέρος θα εξετάσουμε τις πηγές από τις οποίες πηγάζει και τον τρόπο της εξάπλωσής της.

Περισσότερα...

Αγάπη: οι Εκδηλωμένες Όψεις της (Α' μέρος)

Η Αγάπη, τόσο μέσα στον κόσμο της εκδήλωσης όσο και στον αόρατο κόσμο, αποτελεί το θεμελιώδη λίθο της Δημιουργίας. Eίναι μια δύναμη που διαχέεται παντού, αγκαλιάζει και ενυπάρχει μέσα στα πάντα, ενυπάρχει στη φύση, στον περιβάλλοντα αέρα, ακτινοβολεί σε όλη τη γήινη αύρα όπως και σε όλο το εκδηλωμένο Σύμπαν. Η Αγάπη από τη φύση της, είναι μία από τις λίγες δυνάμεις που μπορούν να λειτουργήσουν ενοποιητικά και καταπραϋντικά μέσα στην εκδηλωμένη ανθρώπινη ύπαρξη.

Περισσότερα...

Διάκριση: Πύλη στην Εξέλιξη

Η καθημερινή μας πορεία, μέσα στο διάβα της ζωής, μας αναγκάζει να λειτουργούμε με μια εγρήγορση του νου και των συναισθημάτων μας. Είμαστε πολλές φορές αναγκασμένοι να διακρίνουμε τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των καταστάσεων που ζούμε, διαχωρίζοντάς τα σε καλά ή άσχημα ή σε αυτά που δίνουν χαρά ή πόνο, εξύψωση ή βύθισμα. Λειτουργούμε μέσα από κάποια επίπεδα του νου και δημιουργούμε σχέσεις, χαρακτήρες, ιδέες, όνειρα, ιδανικά, πρότυπα και γενικότερα μια πορεία που την ακολουθούμε, ζώντας τη στη δουλειά, στο σπίτι, στις συντροφιές μας.

Περισσότερα...

Η Αναζήτηση της Ελευθερίας: (μέρος 2ο)

Συνεχίζοντας το ταξίδι αναζήτησης της ελευθερίας θα προσπαθήσουμε να δούμε πώς μπορούμε να «πετύχουμε την ελευθερία» για τον ίδιο μας τον εαυτό και σαν αντανάκλαση να τη θεμελιώσουμε και να την προβάλλουμε προς τα έξω. Αρχικά θα πρέπει να στραφούμε μέσα μας, στην αναζήτηση του ίδιου του εαυτού, στον «εσωτερικό μας κόσμο», προκειμένου να αναζητήσουμε το «βαθμό» της ελευθερίας μας ως ενσαρκωμένες Ψυχές.

Περισσότερα...

Ελευθερία, το Ταξίδι της Αναζήτησης: (μέρος 1ο)

Ελευθερία δεν είναι παρά η Ευκαιρία να γίνουμε Καλύτεροι

Με το πέρασμα των αιώνων, στην εξελικτική πορεία του πλανήτη και της ανθρωπότητας, υπάρχει μία λέξη ιδιαίτερα σημαντική που σαν άστρο λάμπει και καθοδηγεί τα σπέρματα των μεγάλων σκέψεων και ανακατατάξεων. Αυτή η λέξη είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Την ελευθερία ύμνησαν πολλοί ποιητές, την τραγούδησαν, την ζωγράφισαν και την λάξεψαν, αποτυπώνοντάς την σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Στο όνομά της έγιναν μεγάλες αιματηρές εξεγέρσεις πάντα με αφορμή τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα του ανθρώπου για Ελευθερία.

Περισσότερα...