config

Νέα-Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για πρόσφατες δημοσιεύσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις.
captcha 

'Ολα τα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας και Ανάπτυξης

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος"

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Σελήνη - Ζώδια

Leo
Sun in Leo
2 degrees
Pisces
Moon in Pisces
27 degrees
Waning Gibbous Moon
Waning Gibbous Moon
18 days old
Powered by Saxum

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

Διάστημα

Η Υπόθεση Cyborg

Eξετάζοντας την προέλευση του ανθρώπινου πολιτισμού στη γη, ο Robert Temple, συγγραφέας του βιβλίου «Σείριος, αυτός ο 'Aγνωστος», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα ότι οι εξωγήινοι πολιτισμοί υπάρχουν και ήταν εδώ. Υποθέτει ότι αν κάποια ευφυή όντα έχουν επισκεφτεί ήδη τη γη, μπορούν ενδεχομένως να μας παρακολουθούν αυτή τη στιγμή μέσω ενός ρομπότ κάπου στο ηλιακό σύστημά μας, και μπορεί να έχουν την πρόθεση να δουν προσωπικά κάποια ημέρα πώς συνεχίζει ο πολιτισμός που εγκαθίδρυσαν.

Η υπόθεση Cyborg κυκλοφορεί στην ήδη εκτεταμένη βιβλιογραφία των UFO σε τρεις περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Θα δούμε και τις τρεις περιπτώσεις, για να κατανοήσουμε πως πιθανώς έχουμε αποτύχει στην προσπάθειά μας να αντιληφθούμε ότι είναι πολύ πιθανό τα UFO να αντιπροσωπεύουν τον ρομποτικό έλεγχο του πολιτισμού μας από μια ανώτερη φυλή.

 

Η Ανατομία των Γκρίζων Αlien

Επιφανειακά, οι γήινοι και οι γκρίζοι alien έχουν ένα συγκρίσιμο αριθμό άκρων. Σύμφωνα με αρκετές από τις πιο αξιόπιστες μαρτυρίες οι Γκρίζοι διαθέτουν δύο χέρια και δύο πόδια και περπατούν κατακόρυφα. Βιολογικά μιλώντας ο Δρ Jacobs εξηγεί ότι το τετράποδο –σε ό,τι αφορά στην κίνηση- είναι ανώτερο από το δίποδο. Το πλεονέκτημα του δίποδου είναι η απελευθέρωση των άνω άκρων. Οι γκρίζοι alien έχουν περιγραφεί ποικιλοτρόπως με τρία, τέσσερα ή πέντε δάχτυλα. Όλοι γνωρίζουμε σε τι χρειάζονται οι αντίχειρες, αλλά δεν είναι σαφές ότι τα γκρίζοι τους διαθέτουν. Κατά τα άλλα συμμορφώνονται προς το ανθρωποειδές πρότυπο, που είναι το πλέον προσαρμοστικό και αποδοτικό. Δύο μάτια είναι καλύτερα από το ένα και ο εντοπισμός τους στην κορυφή του κεφαλιού -έτσι ώστε συνδέονται άμεσα με τον εγκέφαλο- καθιστά τις οπτικές αναφορές στιγμιαίες. Αν και οι Δαρβινιστές έχουν κάπως διαφορετικές απόψεις για το θέμα της διαμόρφωσης της καταλληλότητας ενός οργανισμού, κανείς δεν ξέρει πραγματικά πόσο παλαιό είναι το πρότυπο του δίποδου ανθρωποειδούς, ούτε την αληθινή προέλευσή του.

Σύμφωνα με μια διάλεξη που δόθηκε από τον Δρ David Jacobs του πανεπιστημίου Temple με τίτλο «Η ανατομία ενός Alien» υφίσταται ευρεία ποικιλία alien επιβεβαιωμένη από αξιόπιστες μαρτυρίες. Όμως οι διαφοροποιήσεις στις περιγραφές θα μπορούσαν κάλλιστα να σχετίζονται με αυτό που αποκαλούμε υποκειμενικότητα της μαρτυρίας. Σύμφωνα με τον Jacobs, η προφανής μορφολογία των πλέον αινιγματικών από τους επισκέπτες του διαστήματος, των Γκρίζων, εμπίπτει στην τυπολογία του ανθρωποειδούς, αλλά μια προσεκτική διερεύνηση των μαρτυριών αποκαλύπτει ένα ριζικά διαφορετικό πλάσμα, (Omega Conference, CT, 10/9/88).

Για παράδειγμα, ενώ το χρώμα του δέρματος στις διαφορές περιγραφές ποικίλλει από το υπόλευκο ως διάφορες αποχρώσεις του γκρίζου με πράσινη ή μπλε χροιά ενίοτε, (που προκαλείται πιθανώς από τεχνητό φωτισμό), μια από τις σημαντικότερες παρατηρήσεις είναι ότι οι παραλλαγές στον τόνο του δέρματος δεν υπάρχουν. Ο Jacobs επισημαίνει ότι το δέρμα είναι εντυπωσιακά ομαλό. Δε φέρει κανένα αποχρωματισμό, μώλωπες, φακίδες, πτυχώσεις, ρυτίδες, πόρους, τρίχες ή φλέβες κ.λπ.... Το δέρμα περιγράφεται συχνά ως πλαστικό ή λαστιχένιο. Επίσης, δεν υπάρχει ορατή φλέβα που να υποδεικνύει ροή αίματος κάτω από το δέρμα. «Υπάρχει μια περίεργη απλότητα, σαν είναι ένα κατασκευασμένο ή συνθετικό δέρμα απλωμένο πάνω σε ένα σκελετό».

Το σχήμα της κεφαλής του γκρίζου alien έχει περιγραφεί ως «παρκόμετρο» ή «γλόμπος». Το κρανίο είναι εντελώς άτριχο και δε φαίνεται να διαθέτει μυϊκό σύστημα ικανό να εκφράσει συναισθήματα με την ανθρώπινη έννοια. Τα μάτια δε διαθέτουν κόρη και φαίνεται πως χρησιμοποιούνται -εκτός από την όραση- και για την αποστολή τηλεπαθητικών μηνυμάτων. Δεν κινούνται από τη μία πλευρά στην άλλη και δεν υπάρχει συνήθως βλέφαρο για να τα προστατεύει. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να καθαριστούν ή να προστατευθούν τα μάτια. Δεν υπάρχουν επίσης φρύδια, όπως δεν υπάρχουν αυτιά. Αν δε χρειάζεται να μιλήσει, προφανώς δε χρειάζεται και να ακούσει.

Ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες σε περιπτώσεις απαγωγής αναφέρουν την ύπαρξη ενός μικρού στόματος, αλλά την περιγράφουν ως σχισμή χωρίς χείλια ακριβώς επάνω από ένα πολύ στενό πηγούνι. Ο Jacobs επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο «αρθρωμένης σιαγόνας» ή μυών που χρησιμοποιούνται για να ανοιχτεί το στόμα, ούτε δοντιών, δείχνοντας ότι τα συγκεκριμένα όντα δεν καταναλώνουν με τον χαρακτηριστικό τρόπο των γήινων ανθρώπων. Η μάσηση, λοιπόν, φαίνεται να είναι περιττή. Ορισμένοι μάρτυρες περιγράφουν επίσης μια πολύ μικρή μύτη, ενώ κάποιοι άλλοι στη θέση της μύτης είδαν δύο μικρές τρύπες. Η μύτη είναι χρήσιμη όχι μόνο για την όσφρηση και την αναπνοή, αλλά είναι επίσης «προθερμαντικός χώρος» για τους πνεύμονες στα κρύα κλίματα, ενώ οι τρίχες τηςς παγιδεύουν τους ρύπους. Τι μας λένε λοιπόν αυτά τα διάφορα χαρακτηριστικά γνωρίσματα συνδυασμένα για το alien περιβάλλον; O Jacobs συνάγει ότι το alien περιβάλλον είναι «ιδιαίτερα ελεγχόμενο, αμόλυντο, αφύσικο και ιδιαίτερα τεχνητό».

Ο λαιμός των γκρίζων alien μοιάζει με λεπτό σωλήνα. Ένα δωδεκάχρονο αγόρι ανέφερε στον Δρ Jacobs ότι άρπαξε έναν από τους απαγωγείς του απ' το λαιμό. Αισθάνθηκε ότι ο λαιμός ήταν στερεός, μη μαλακός. Διάφορα σκίτσα ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα απαγωγής δείχνουν ότι ο λαιμός δεν προσαρμόζεται βαθμιαία στη βάση του κρανίου, αλλά μοιάζει μάλλον με έναν ευθύ σωλήνα ανάμεσα στο κεφάλι και τους ώμους. Το στήθος είναι μικρό και στενό, χωρίς στέρνο. Με άλλα λόγια, δε διαιρείται σε δύο μισά, όπως το ανθρώπινο. Επίσης δεν υπάρχουν μυς ή θηλές και το στήθος παραμένει ακίνητο, χωρίς ενδεικτική κίνηση της αναπνοής.

Δεν υπάρχει επίσης καμία ένδειξη πλευρών και δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα αρσενικό ή θηλυκό γεννητικό όργανο. Οι διαφορές μεταξύ των φύλων των γκρίζων alien δεν είναι προφανείς. Απλώς οι αυτόπτες μάρτυρες «γνωρίζουν» ή έχουν μια «αίσθηση» ότι οι απαγωγείς τους είναι αρσενικοί ή θηλυκοί. Στην πίσω πλευρά τους, επίσης, δεν υπάρχει σαφής ένδειξη νωτιαίου σπονδύλου ή γλουτών.

Αν και φαίνονται εξωτερικά αδύναμοι και ευπαθείς, οι Γκρίζοι αναφέρονται ως εκπληκτικά ισχυροί και είναι προφανώς αρκετά επιδέξιοι στο να ντύνουν και να ξεντύνουν όσους απαγάγουν. Δίχως αξιοπρόσεκτο μυϊκό σύστημα, εμφανίζονται να είναι σε θέση «να ελέγχουν» τους ανθρώπους, αν και είναι πιθανό να χρησιμοποιούν τον νοητικό έλεγχο. Επίσης δεν περιγράφονται να περπατούν, αλλά μάλλον «να γλιστρούν» ή «να επιπλέουν» στο περιβάλλον. Θεωρητικά, λοιπόν, με βάση την υπόθεση της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, με εξαίρεση μερικά προφανή μορφολογικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, αυτά τα όντα είναι πραγματικά «πολύ alien». Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι δε γερνούν, δεν εισπνέουν, δεν πεινάνε ή δε διψάνε, δεν εκκρίνουν στερεά ή υγρά απόβλητα και δεν ακούν ή δε μιλούν. Όπως γράφει ο H.V. Ditfurth, «ένα έμβιο ον που δε συμμετέχει σε μια συνεχή ανταλλαγή της ενέργειας με το περιβάλλον του είναι απλά αδιανόητο». (The Origins of Life, 24).

Ο Jacobs τονίζει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε την υπόθεση πως είναι βιολογικές οντότητες, με την έννοια του όρου «ζωή», έτσι όπως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε. Ούτε μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι είναι κατασκευασμένα όντα, αν και θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι. Ίσως, είναι λοιπόν συνδυασμός των δύο: βιολογικά ρομπότ, δηλαδή cyborg.

 

Η Αυτοψία Roswell

Το ίδιο συμπέρασμα βγήκε σε μια άλλη περίπτωση, μερικά χρόνια μετά τις δηλώσεις του Jacobs στη διάσκεψη του 1988. Η παγκόσμια παρουσίαση μιας αυτοψίας alien στο Fox TV στις 28 Αυγούστου του 1995, τοποθέτησε τους alien και πάλι στην κεντρική σκηνή μετά από δεκαετίες σιωπής των μέσων ενημέρωσης επί του θέματος. Η ταινία της αυτοψίας αγοράστηκε από τον βρετανό επιχειρηματία Ray Santilli, από κάποιον «ανώνυμο» κινηματογραφιστή, που υποστηρίζει ότι την τράβηξε για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης το 1947. Οι μυστήριες συνθήκες υπό τις οποίες προβλήθηκε αυτή η ταινία χρήζουν σοβαρής διερεύνησης, καθώς το φιλμ φαίνεται ότι υπέστη μεγαλύτερη ανατομή απ' ό,τι το alien πλάσμα που φαίνεται να ανατέμνεται στην ταινία. Κάπου, εν τούτοις, πρέπει να υπάρχει ένα πλήρες αντίγραφο της πλέον διερευνημένης ταινίας στον κόσμο, αλλά επί του παρόντος δεν είναι αρμοδιότητά μας να το διερευνήσουμε.

Η αυτοψία Roswell παρουσιάζει ένα μικρόσωμο, άτριχο πλάσμα με έξι δάκτυλα, με διευρυμένο κρανίο και κάπως φουσκωμένο στομάχι, πιθανώς εξαιτίας της αποσύνθεσης. Η οντότητα παρουσιάζεται ξαπλωμένη σε ένα ανατομικό τραπέζι, ενώ οι γιατροί είναι πλήρως καλυμμένοι με λευκή στολή και εκτελούν μια «στερεότυπη» αυτοψία. Με όργανα ακρίβειας κόβουν το δέρμα και αποκαλύπτουν γυμνή μια κοιλότητα γεμάτη με άγνωστα όργανα, που αφαιρούνται ένα-ένα. Οι γιατροί που είδαν αυτή την ταινία ισχυρίζονται ότι αυτά τα όργανα δεν είναι συγκρίσιμα ως προς το μέγεθος και τη μορφή με ανθρώπινα όργανα, και δεν έχουν κανένα ανθρώπινο αντίστοιχο. Ο παθολόγος Cyril Wecht δήλωσε ότι το σώμα δε μοιάζει με κανένα από αυτά που έχει εξετάσει ως τώρα και κάλεσε την ακαδημαϊκή κοινότητα σε μια ολοκληρωμένη επιστημονική παρατήρηση της ταινίας, όσον αφορά στη μορφολογία του σώματος και των οργάνων. (UFO Magazine, Fall '95).

Εδώ, υπάρχουν διάφορες ενοχλητικές λεπτομέρειες. Κατ' αρχήν, καθώς η αυτοψία συνεχίζεται, αφαιρείται ένα κομμάτι του κερατοειδούς, πίσω από τον οποίο αποκαλύπτεται ο άσπρος βολβός του ματιού, χωρίς κόρη. Σε ένα σημείο μάλιστα φαίνεται μια αναλαμπή, τεχνητή αναλαμπή που δεν εχει σχέση με τα φώτα της αίθουσας. Προέρχεται από το ίδιο το πλάσμα. Μια άλλη ενοχλητική πτυχή στην ανατομία του alien πλάσματος του Roswell είναι η απουσία αφαλού, όπως και η έλλειψη θηλών, που υποδηλώνει την παρουσία μαστικών αδένων. Αυτές οι λεπτομέρειες αποκλείουν βεβαίως τις αντιρρήσεις ότι το πτώμα είναι ανθρώπινο, αλλά δείχνουν επίσης ότι η οντότητα «δεν ήλθε στον κόσμο» με τον τρόπο που γεννιούνται τα θηλαστικά. Πώς είναι δυνατόν ένα «ανθρωποειδές» με φυσικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τα δικά μας να μην έχει τα βασικά χαρακτηριστικά της αναπαραγωγής των θηλαστικών; Υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός επιλογών: (1) «εκκολάφθηκε» από αυγό ή προνύμφες και είναι έντομο, ερπετό ή αμφίβιο στην προέλευσή του. (2) βιο-κατασκευάζεται και επομένως είναι cyborg. (3) οι γκρίζοι alien είναι κάποιος συνδυασμός και τα δύο από τα ανωτέρω.

 

Γραφείο Αlien Tεχνολογίας Corso

Η υπόθεση Cyborg εμφανίζεται και πάλι στις αποκαλύψεις ενός πρώην ανώτερου υπαλλήλου του Πενταγώνου το 1997. Σύμφωνα με το συνταξιούχο συνταγματάρχη Philip J. Corso στο βιβλίο του The Day After Roswell, το τεχνολογικό επίπεδο Earthlings δημιουργήθηκε αμέσως μετά από τη συντριβή ενός εξωγήινου δίσκου στην έρημο του Ν. Μεξικού, τον Ιούλιο του 1947. Στο βιβλίο του, ο Corso μιλά για την αποστολή του στο Γραφείο Εξωγήινης Τεχνολογίας του αμερικανικού στρατού από το 1961 ως το 1963. Περιγράφει λεπτομερώς τα περιεχόμενα ενός φακέλου αρχείων που ανατέθηκε στη φύλαξή του.

Το αρχείο του Corso περιείχε ένα ζευγάρι ελλειπτικών προσοφθαλμίων που ήταν «τόσο λεπτά όσο το δέρμα». Η περιγραφή που συνοδεύει τους φακούς, και η οποία γράφτηκε από παθολόγους όπως ο Walter Reed, αναφέρει ότι αυτά τα λεπτά πρόσθετα βρέθηκαν στον αμφιβληστροειδή του εξωγήινου πλάσματος και «έδειχναν να αντανακλούν το υπάρχον φως». Στην παθολογική αναφορά έχει καταγραφεί το γεγονός ότι όταν κοίταξαν οι ερευνητές μέσω αυτών των προσοφθαλμίων στο σκοτάδι, οι εξωτερικές μορφές των αντικειμένων φωτίστηκαν σε ένα πρασινωπό πορτοκαλί χρώμα. Επίσης, μεταξύ του οφθαλμού της οντότητας και των προσοφθαλμίων βρισκόταν μια θαμπή, αργυροειδής μεταλική επικάλυψη που δεν παραμορφωνόταν και δεν κοβόταν με συμβατικά κοπτικά μηχανήματα, όπως το ανατομικό νυστερι ή το χειρουργικό ψαλίδι. Ίχνη σχεδόν αόρατων καλωδιακών κυκλωμάτων ήταν χαραγμένα κατά μήκος της επιφάνειας τούτης της μεταλικής επικάλυψης. Ο Corso θεωρεί ότι είναι συσσωρευμένα στοιχεία κάποιου είδους κυκλώματος καλωδίων.

Η εργασία του Corso ήταν να εξεταστούν τα υλικά που περιλαμβάνονταν σε αυτό το μυστικό αρχείο, που αποτελείτο από διάφορα παράξενα αντικείμενα προφανούς «εξωγήινης» προέλευσης, μαζί με τις εκθέσεις αυτοψίας διάφορων νεκρών εξωγήινων βιολογικών οντοτήτων (EBE) που εξετάστηκαν από παθολόγους του στρατού όπως ο Walter Reed του Army Hospital, κατά το 1947. Η αποστολή του Corso ήταν να προτείνει ένα τρόπο ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας στο στρατιωτικό και δημόσιο τομέα, κρατώντας βέβαια το ευρύ κοινό απληροφόρητο για την εξωγήινη προέλευσή του. Στο βιβλίο του, περιγράφει την πρότασή του στον στρατηγό Trudeau. Θαυμάστε, λοιπόν, με ποιον τρόπο αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι τη χρησιμότητα μιας στενής επαφής 3ου τύπου: «Θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε έξω στη βιομηχανία την τεχνολογία της αντι-βαρύτητας και του νοητικού ελέγχου της... και τμηματικά να αναπτύξουμε τις ξεχωριστές μονάδες, κάθε μία από τις οποίες απαιτείτη δική της εφαρμοσμένη μηχανική». (The Day After Roswell, 121)

 

Η Υπόθεση Cyborg

Όσον αφορά τον οργανισμό της εξωγήινης οντότητας (EBE), οι εκθέσεις αυτοψίας που μελέτησε ο Corso έδειξαν ότι τα όργανα, τα κόκκαλα και το δέρμα της οντότητας ήταν διαφορετικά από εκείνα των ανθρώπων. Κατ' αρχήν η καρδιά και οι πνεύμονες ήταν πολύ μεγαλύτεροι, λαμβάνοντας υπόψιν το 1,20 του ύψους της οντότητας. Το προσωπικό αυτοψίας του Walter Reed είχε σημειώσει ότι ο εγκέφαλος ήταν μεγαλύτερος, «αλλά καθόλου αντίθετος από τον ανθρώπινο». Ο εγκέφαλος της οντότητας χωριζόταν σε τέσσερα ευδιάκριτα τμήματα και ήταν μεγάλου μεγέθους σε σύγκριση με το μικροσκοπικό ανάστημά του. Το κρανίο του ήταν μεγαλύτερο, όπως και ο υπερώιος χόνδρος. Επιπλέον, το αίμα και τα λεμφικά συστήματα φάνηκαν να συνδυάζονται. Κατά περίεργο τρόπο δεν υπήρχε κανένα σύστημα χώνευσης και απέκκρισης. Οι γιατροί που διενέργησαν την αυτοψία, σημείωσαν ότι αν γινόταν οποιαδήποτε ανταλλαγή θρεπτικών ουσιών και αποβλήτων, αυτή θα πρέπει να συνέβαινε μάλλον μέσω του δέρματος της οντότητας. (Day After Roswell, 103)

Έχει λοιπόν ή δεν έχει νόημα ο ισχυρισμός ότι ένας προηγμένος πολιτισμός, ειδικά μια φυλή μη-ανθρωποειδής, θα χρησιμοποιούσε ανθρωποειδή ρομπότ για να συλλέξει πληροφορίες από μια φυλή ανθρωποειδών; Αν δούμε τους Γκρίζους και τα UFO τους ως ενοποιημένη μονάδα, και ως προγραμματισμένες οντότητες μιας απέραντα ανώτερης φυλής, έχουμε μια ερμηνεία για την ερευνητική φύση των σεναρίων απαγωγής. Οι Γκρίζοι μπορούν να θεωρηθούν ουσιαστικά πλανώμενοι βιοχημικοί, που συλλέγουν το DNA όλων των βιολογικών μορφών ζωής που συναντούν, προκειμένου να τους μελετήσουν για τους δικούς τους λόγους.

Ίσως επειδή στη σκέψη μας η πτήση των UFO κατέχει κυρίαρχη θέση, ο νους μας χάνει την αληθινή έννοια αυτού που αντιπροσωπεύουν τούτες οι οντότητες: ότι είναι δηλαδή αυτοματοποιημένοι «έξυπνοι έλεγχοι» ενός εξωγήινου πολιτισμού.

 

Βιβλιογραφία

    • Barrow & Tipler, The Anthropic Cosmological Principle.
    • Corso, Philip, The Day After Roswell.
    • Friedman, Stanton, Top Secret/Majic.
    • Frissell, Bob, Nothing in This Book is True, But It's Exactly How Things Are.
    •
Jacobs, David, Omega Conference Tape. 10/9/88
    • Temple, Robert, The Sirius Mystery.
    •
The Roswell Alien Autopsy Film.
    • UFO Magazine, 4/98.

 

K.K.